Tyrvinglekene 2014 – To gull, fire sølv og en bronse.

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 23. Jun 2014

Ikke uventet stod Erik Lund (17) for de beste plasseringene i årets Tyrvingleker. Han var helt suveren i tresteg med 14,61 i godkjente vindforhold, sjøl om dette langt fra var noe perfekt hopp. Dette var over en meter foran nr. 2, og også 98 cm foran nestemann, hvis en ser juniorklassen (15-19) under ett. Dette er selvfølgelig også kretsrekord, og senior klubbrekord. I lengde vant han også, selv om dette ikke var like klart. Han fikk, for ham, middelmådige 6,43 i for mye medvind, bare 6 cm foran nr. to. Begge resultatene er best på årsstatistikken, og trestegresultatet er nr. fire gjennom alle tider. Aldersrekorden (15,08) er helt klart innenfor det Erik har kapasitet til. Han deltok også på 100m, men med et dårlig løp på 11,99 holdt det ikke til finale.
Guro Bakken Andresen (14) var den ivrigste fra Brandbu. Hun fikk andreplass i høyde med 1,55, tredjeplass i lengde med 4,92, fjerdeplass i tresteg med 10,18, 6. plass i kule med 9,15 og 7. plass på 60m hekk med 10,20. Hun var mest fornøyd med lengde, der hun perset med 21 cm, og satte ny klubbrekord. Hun er nå bare 9 cm bak Tale Brennas seniorklubbrekord fra 1999. I høyde, der hun fikk sin beste plassering med andreplass, hoppet hun 1,55 for 5. gang. Dette gir andreplass på årsstatistikken. Høyere høyder kommer helt sikkert. Tresteg var en øvelse hun ikke hadde trent på på forhånd, og dette kunne sees på teknikken, men utover i konkurransen ble den stadig bedre og hun endte på 10,18, som tross alt er ny klubbrekord i 14-årsklassen. Hun var misfornøyd med hekkeløpet som var 9 hundredeler bak persen, men det var kraftig motvind, så denne tiden vil hun kunne forbedre. I kule (3 kg), ble det 6. plass med 9,15. Hadde hun kastet opp mot persen (9,64) hadde andreplassen (9,57) vært hennes.
Lotta Flatum Fallingen (12) forbedret sin egen klubbrekord i kule (2 kg) til 10,11, noe hun har god grunn til å være fornøyd med. Dette gir tredjeplass på årsstatistikken.
Borghild Hvesser Farsund (17) tok andreplass i høyde med 1,55. Hun hadde i hvert fall ett godt forsøk på 1,60, men greide det ikke denne gangen. Resultatet bringer henne inn på tredjeplass på årsstatistikken, så medalje må være et mål på UM i Haugesund i september. Hun perset med 16,39 på 100m hekk og dette ga fjerdeplass.
Kjetil Røste Ringen (senior) tok en andreplass i slegge. Han forbedret persen med nye halvannen meter og endte opp med 63,37. Dette bringer ham inn på en andreplass på årsstatistikken og en 20. plass gjennom alle tider.
Sigrid Hvesser Farsund løp inn til tredjeplass i sitt heat på 60 m, med 10,50. Hun hoppet 3,06 i lengde.