To gull og en bronse til Guro, bronse til Gudbrand i årets Peab-leker

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 18. Sep 2014

En solid fangst for Brandbus to deltakere i årets Peab-leker. På lørdag var bare Guro med. På 60 m hekk gikk hun greit til finalen med 10,02, som er rett bak persen, men finalen ble ødelagt av et dårlig tidsskjema. Hun måtte løpe finale mellom to lengdehopp. Hun ble nr. 5 med 10.28. I lengde derimot, gikk det veldig bra. Hennes hardeste konkurrent tangerte Guros bestehopp i 5. omgang (4,84), men Guro svarte da med å hoppe 4,89, og tok gull med det.
På søndag begynte Gudbrand med å løpe 60 m på 8,30, som ga han finaleplass. I finalen forbedret han seg til 8,15, og en flott 7. plass. I tresteg hoppet han meget godt og stabilt, med et lengstehopp på 11,66, noe som ga en flott bronsemedalje, bare to cm fra sølvplassen.
Guro begynte søndagen med tresteg, og hoppet sitt lengste hopp i første omgang, 9,90. Dette holdt til bronse. Hun var litt redd for å skade seg før høyde, og hoppet bare 4 hopp, og kanskje uten å ta ut sitt aller beste.
I høyde så det lett ut på de innledende høydene, men på 1,51 skremte hun både mor og trenere med to riv, før hun passerte med god margin i tredje forsøk. Så gikk hun over 1,54 og 1,57 i første forsøk, og gullet var da klart. Som eneste hopper igjen flyttet Guro opp til 1,60, som hun passerte med glans i andre forsøk. Trener i høydeprosjektet, Adrian Proteasa, rådet Guro til å prøve 1,65 og alle de tre forsøkene var langt fra mislykkede, men hun greide det ikke denne gang. 1,60 er tangering av Borghilds senior-klubbrekord og kun to cm bak Kari Liens (Tingelstad) kretsrekord.

Her finner du alle resultater: http://webres.andro.no/peab/2014/jessheim/

Guro, Julie Lillemoen, sølv (1,54), og Ragnhild Spange Brekke, bronse (1,46).

Her går Guro over 1,60 i andre forsøk med god margin!

Gudbrand med en god start. Legg merke til den fine armbruken.

Inn for landing i ett av sine 5 hopp over 11 meter.

Gudbrand (11,66) til høyre, sammen med vinneren Luca Thomsen (12,15) og sølvmedaljevinneren Caleb Muamba Kongolo (11,68)

Guro var litt forsiktig i tresteg, for ikke å ødelegge beina før høyde. Men hun vant likevel bronsemedaljen med 9,90.