NM senior: Sølv til Lotta, bronse til Kjetil, fjerde til Magnus!

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 17. Sep 2020


På søndag lykkes endelig Lotta i diskos. Etter tre omganger lå hun på en sikker tredjeplass, uten fullklaff. I femte omgang gikk hun opp på andreplass, før hun avsluttet med hennes lengste kast på 48,64. Elisabeth Thon Rosvold vant med 49,76, som hun oppnådde i andre omgang.

Her er hva de skriver om Lotta i Hadeland

Kjetil innfridde med årsbeste og bronsemedalje. Han startet med et litt mislykket kast på 56 meter, før han kastet over 60 meter i andre omgang. I tredje kastet han 60,86, som ble hans lengste kast. Han kastet også over 60 meter i 5. omgang. Han var den eneste med 6 gyldige kast. Vi kan trygt si at Kjetil fikk ut sitt beste på nåværende tidspunkt. Hans hardeste konkurrent om 3. plassen, Richar Villanger, kastet 59,59 i første omgang, men klarte ikke å forbedre seg. Richard tok sølv i 2013, som var første gang Kjetil kom på pallen. Samme plass fikk Kjetil også i 2017, da han slo Evald Osnes Devik i kampen om bronsen. Men Evald vant denne gangen en klar sølvmedalje med 65,10. Gullet var det aldri noe spørsmål om. Eivind Henriksen vant for 11. gang på rad, med 76,40.

Her er hva de skriver om Kjetil i Hadeland.

Lotta lykkes dessverre ikke i kule på fredag. Selv om hun var den deltakeren med lengst årsbeste, 13,59, fikk hun det ikke helt til denne gangen. Hun endte opp med 12,92, som ga den sure 4. plassen, kun tre cm. fra bronsen. Elisabeth Thon Rosvold vant med 13,56, altså tre cm. bak resultatet Lotta oppnådde under Jr. NM tidligere i år. Vi håper det går bedre med diskos på søndag!

Mer fornøyd med en fjerdeplass tror vi Magnus var. Det var så mange deltakere på 5000 meter, at det måtte deles opp i fire heat. Magnus løp i det siste og beste heatet. De startet sakte, og lå underveis bak tidene i det tredje heatet, men farten tok seg opp mot slutten. Det ble en voldsom spurt, og ut på oppløpssiden lå Magnus på tredje-plass, men endte opp med en fjerde-plass. Han slo flere tidligere medaljevinnere på distansen, og fikk tiden 14,04,46. Narve Gilje Nordås vant med 14,02,66.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline